Az ünnepi évad utolsó bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

2013. május 31-én a 60 éves Komáromi Jókai Színház ünnepi évadjának utolsó bemutatójaként Fenyő Miklós-Tasnádi István: Made in Hungária című musicaljét tekinthetik meg az érdeklődők.

made in hungariaA Made in Hungária fiatalokról szól, az ifjakat pedig 1965-ben is ugyanúgy foglalkoztatta a szerelem, a barátság, az árulás, mint 2013-ban, vagyis semmiféle történelmi tudás nem kell ahhoz, hogy az ember nyugodtan hátradőljön és élvezze az előadást… A produkció sokakban nyilván nosztalgiát ébreszt, míg mások számára már csak történelmet jelent mindaz, ami 50 éve jellemezte az országot. Az a cél, hogy az, aki részese volt annak a kornak, ráérezzen annak az időszaknak a hangulatára, aki pedig nem élt még akkor, annak maga a történet legyen érdekes:

A hatvanas évek elején ki – majd visszadisszidál egy tipikusan angyalföldi család: Fenyőék. A fiatal Mikibe (darabunkban Ricky) eddigre mélyen beleívódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a hawaii ing, a Ballantines és mindenek előtt a rock and roll. A kinti élmények és egy megszállott lemezgyűjtő rádióműszerész hatására elhatározza: zenekart alapít. Cipős dobozból, éjjeli szekrényből erősítőt eszkábálnak, s már nem is kell más, csak néhány jó haver, hogy a Szent István parkban, a Fémmunkás próbatermében, a Tisza utcai utcabálon feldübörögjön a Viva Rock and roll. És létrejött a Hungária …

Az előadásban fellép maga Fenyő Miklós is mint Jerry Lee Lewis, míg az ifjú Fenyő Miklóst (a darabban Ricky néven) Puskás Péter m.v. alakítja.

A díszlettervező Rózsa István m.v., jelmeztervező Horváth Kata m.v., zenei vezető Gebóra György m.v., koreográfus Kispál Anita m.v. Rendező Méhes László (Jászai Mari-díjas).

Jegyek az egyes  előadásokra a színház jegypénztárában válthatók:
Hétfő–péntek: 9.00 – 12.00 és 13.00 – 15.00 (továbbá az előadások kezdete előtt egy órával)
Információ: +421 35 7908 150, valamint a színház honlapján – www.jokai.sk