Három napon át mese Paloznakon

Másodszor rendezi meg a paloznaki önkormányzat és a Meseterápia Központ a Pünkösdi Mesenapokat: szombattól-hétfőig érdekes programok és sok mese várja az érdeklődőket.

Szombaton a tájház udvarán háromkor mézesbábsütéssel kezdődik a programsorozat, amelyet népi játékok követnek, este hétkor pedig a 10 éves jubileumát ünneplő paloznaki kórus ad pünkösdi hangversenyt a katolikus templomban.

Vasárnap a tájház udvarán 10-kor folytatódik a mézesbábsütés és a népi játékok, a közös ebéd után mesetotó kezdődik gyerekeknek és szüleiknek, 16 órakor pedig Bohócország címere elnevezéssel a Palinta Társulat interaktív családi koncertje, amelyet kézműves foglalkozás és lufihajtogatás követ a társulattal.

Hétfőn 10-kor megnyílnak a Meseterápia Központ kapui: lehetőség lesz a Titkos Meseösvény bejárására, a Felejtés Kútja, a Vágyak Kunyhója és a Mesehíd megismerésére. Bemutatják a központ munkáját, kiállítás és rövidfilm formájában is; az előadás alatt a gyerekeknek Wirtz Ágnes foglalkozást tart, Luzsi Margó mesét mond, Bajzáth Mária mesefoglalkozást vezet.

Fél tizenkettőkor a Tündérkert és az Óperenciás Ház megtekintésére nyílik lehetőség kisebb csoportokban, majd vetítőképes előadás kezdődik arról, hogy miként segítik a madarak a meseközpont munkáját.

Háromtól-ötig megtekinthető a Madárház, ugyanakkor mesét mondanak gyerekeknek és felnőtteknek.

Forrás: MTI