Kórusok éjszakája – Több mint húsz kórus énekel szombat este Józsefváros közterein

Több mint húsz a cappella együttes lép fel Józsefváros öt különböző pontján szombat este a Kórusok éjszakáján.

A Szabad az É! mottójú rendezvénnyel az emberi énekhang „változatos, megunhatatlan és elsöprő erejére” szeretnék felhívni a figyelmet – közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel.

A palotanegyed közterületei, udvarai és vendéglátóhelyei változnak „koncertteremmé” egy éjszakára. A hangszerkíséret nélküli tiszta énekhang sokféleségét a régi zenétől a népzenén és a dzsesszen át az improvizációig élvezhetik az érdeklődők este 7 és 11 óra között.

Az együttesek a Mikszáth és a Lőrinc pap téren, a Horánszky és Bródy Sándor utca sarkán, a Múzeumkertben, illetve a Baross utca elején, a Szabó Ervin téren mutatkoznak be, a Kórusok éjszakája közös énekléssel zárul a Mikszáth téren.

Az ingyenes rendezvény a palotanegyed egész nyáron át tartó sorozatának első állomása; a VIII. kerületben minden héten csütörtökön, pénteken és szombaton lesznek szabadtéri koncertek.

Az önkormányzat jelezte: a kerületvezetés célja, hogy hangulatosabbá, színesebbé tegye a nyári estéket Józsefvárosban, és újra vonzóvá tegye a városrészt a helyiek és az oda látogatók számára.

Forrás: MTI