Kultúra, sport és gasztronómia a Csodálatos Baja programsorozaton szombattól

Tartalmas kulturális, sport és gasztronómiai programokkal várja szombattól novemberig a Csodálatos Baja 2013 elnevezésű rendezvénysorozat a Sugovica-parti város lakóit és látogatóit – mondta Fercsák Róbert alpolgármester pénteken az MTI-nek.

Másodszor rendezik meg a számtalan szabadtéri rendezvényt magában foglaló programsorozatot, miután 2012-ben elkészült a város gyönyörű főterének a felújítása – mondta az alpolgármester, a város legnagyobb kulturális eseményeit egy csokorba gyűjtő rendezvénysorozat ötletgazdája.

Szombaton horvát kulturális és gasztronómiai nappal kezdődik a fesztivál, majd délután a Bácskai Kultúrpalotában lesz a hivatalos megnyitó, amelyen első ízben lép fel a város gyermekkórusa.

Fercsák Róbert szerint a fesztivál idején a város lakói és a turisták is megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.

Vannak tradicionális elemek, mint a 18. alkalommal megrendezésre kerülő halfőzőfesztivál vagy a Bácskai Vágta, valamint új, egyedi programok is szerepelnek a kínálatban – tette hozzá.

Kiemelte: a változatos rendezvénysorozat része egyebek mellett egy vízi parádé, a Liszt Ferenc kórushangverseny, a motorcsónak EB és VB, valamint a Luciano Pavarotti nemzetközi emlék mesterkurzus is.

A Szentháromság téren tavaly bemutatott szuperprodukció, a Miss Saigon óriási sikere után a Budapesti Operettszínház a Rómeó és Júlia bemutatásával folytatja a sorozatot.

Októberben a városi színházteremben mutatják be a világ operaszínpadain az egyik legtöbbször műsorra tűzött és legismertebb Mozart-művet, a Szöktetés a szerájból című daljátékot.

Fercsák Róbert az idei év újdonságának nevezte azt is, hogy civil szervezetek is szerveznek programokat, színesítve a Csodálatos Baja választékát.

Az alpolgármester szerint a rendezvénysorozat az első évben beváltotta a hozzá fűzött célokat, mert nagy számban érkeztek turisták az elmúlt nyár programjaira.

Forrás: MTI