Családi kerékpártúrát rendeznek a hét végén a Velencei-tó körül

Harmadik alkalommal rendezik meg a Velencei-tó Kör családi kerékpáros tókerülést, valamint a Tour de Velencei-tó országúti és mountainbike-maratont szombaton és vasárnap.

A május 11-i és 12-i rendezvénnyel a szervezők célja versenyzési, túrázási lehetőséget biztosítani a magyar és külföldi amatőr kerékpárosok részére, valamint népszerűsíteni a kerékpársportot. A tudásukat versenykörülmények között lemérni szándékozókat 129 kilométeres országúti maraton és 56,6 kilométeres országúti minimaraton várja. Ezen kívül egy 34,6 és egy 64 kilométeres távú mountainbike-maratonnal készülnek a kerékpárverseny szerelmeseinek.

A versenyek mindegyike Velencéről, a Drótszamár Kempingből indul csakúgy, mint a Velencei-tó Kör, amely tavaly Magyarország legnagyobb családi kerékpártúrája volt, hiszen több mint kétezren indultak el. Az idei cél a tavalyi létszám felülmúlása.

A családbarát kerékpártúra végig kerékpárúton halad, távja 29,3 kilométer. A mindenki számára teljesíthető könnyű terepen a mozgás mellett előtérbe kerülhetnek kulináris és kulturális élmények is, hiszen nem az a cél, hogy a családok minél gyorsabban teljesítsék a távot, hanem, hogy minél jobban megismerjék a tó környékét és a tó melletti települések nevezetességeit.

A Tour de Velencei-tó fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, az esemény védnöke L. Simon László, a térség országgyűlési képviselője.

Forrás: MTI