Kiállítással, koncertekkel nyit a szekszárdi Művészetek Háza

Tolna megyei képzőművészek reprezentatív tárlatával, madrigálkoncerttel nyílik meg kedden az Agora program keretében átalakított szekszárdi Művészetek Háza, amelynek következő vendége Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs lesz.

A huszonhét festő-, grafikus- és szobrászművész a szeptember 15-ig látható kiállításon két-három új alkotással jelentkezik – mondta el az MTI-nek a tárlaton festőművészként is megjelenő Baky Péter, a kiállítás kurátora.

Az esemény a Tolna megyei kortárs képzőművészet keresztmetszetét nyújtja; az expresszív, lírai realizmust képviselő szobrászok – Adorjáni Endre, Cyranski Mária -, a dél-dunántúli tájakat festő Molnár M. György, kísérletező formavilágú bronzplasztikáiról ismert Szatmári Juhos László mellett több fiatal művész mutatkozik be. Láthatók lesznek a tárlaton Támuly Zsuzsanna, a Fondéria Művészeti Egyesület szobrásza, Fusz Mátyás festőművész és a jelenleg is képzőművészeti tanulmányait folytató Gwizdala Dáriusz művei.

A tárlatot és a Szekszárdi Madrigálkórus koncertjét a látogatók az egykori zsinagógából kialakított Művészetek Háza idén megújított koncert- és kiállítóterében, az épület áttetsző térszerkezetében, új megvilágítással élvezhetik.

A ház második programján, pénteken Palya Bea lép színpadra Duók című produkciójával. Az énekesnő vendége Szokolay Dongó Balázs (szaxofon) és néhány dal erejéig Fassang László (orgona) lesz. A koncert előadói a magyar, a bolgár népdalkincsből, egyházzenei darabokból merítenek, és improvizációkkal születő új darabokat is komponálnak a színpadon.

Forrás: MTI

,