A Vakfoci csapata nyert Vincze Ottóék ellen

Különleges labdarúgó mérkőzést rendeztek szerdán a budapesti MOM Sport Uszoda és Sportközpont fedett palánkokkal körülvett pályáján. A Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének (LÁSS) vakfoci csapata ismert emberekből álló csapat ellen játszott.

vt04A mérkőzés apropóját az adta, hogy a Magyar Optikus Ipartestület ötszázezer forinttal támogatta a vakfoci csapatot.

A sztárcsapat kapitánya Vincze Ottó egykori válogatott labdarúgó volt, a játékosok Szabó Kimmel Tamás és Thuróczy Szabolcs színművészek, Walkó Csaba, a Compact Disco zenekar énekese és Hajdú Attila egykori válogatott kapus voltak, akik az esélyegyenlőség jegyében szemkötőben léptek a pályára.

betoro-az-alberlom-madach-szinhaz-foto-kaunitz-miklos

A bekötött szem és a csörgőlabda annyira testidegennek bizonyult számukra, hogy szinte egy Vincze próbálkozást leszámítva el sem jutottak az ellenfél kapujáig. Ki is kaptak a második félidőben a sokkal jobban játszó vak gárdától.

vt02Mint megtudtuk, május a kontaktlencse hónapja lesz. Ez adott ösztönzést arra, hogy ebben a kampányban részvevők (Alcon, Bausch+Lomb, CooperVision, Sauflon és a MOI) felajánlják a támogatást a LÁSS Egyesületen keresztül a vakfoci csapatnak, amelyet a tervek szerint egy júliusban, Budapesten megrendezendő nemzetközi vakfoci bajnokságra fordítanak.

Fotó, cikk: Kocsis Gábor