Szepes Mária nyerte a Lélekpillangó-díjat

Szepes Máriának ítélte a közönség az idei Lélekpillangó-életműdíjat; az írónőn kívül Hamvas Bélára és Polcz Alaine-re lehetett szavazni.

A magánszemélyek által életre hívott díj célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az útmutató emberekre, akik munkásságukon keresztül haláluk után is hozzájárulnak az emberek személyiségfejlődéséhez. A jótékonysági projekttel összekapcsolt program bevételét a nyertes életművének gondozására fordítják. A szavazásra több mint 6,5 ezer szavazat érkezett – adták hírül közleményben a szervezők.

Szepes Mária legismertebb művei a Vörös Oroszlán és a Pöttyös Panni-sorozat. A népszerű könyvek mellett a spirituális áramlatok egyik meghatározó tanítójának és a század élő emlékezetének tartja a magyar ezoterikus irodalmi élet. Kilencéves kora óta írt, és még 99-ik évében is dolgozott, interjúkat adott. Számos elismerést és díjat kapott. A Lélekpillangó-díjjal járó pénzösszeg is hozzájárul, hogy munkásságát feldolgozó, bemutató és kutatható emlékszoba nyíljon.

A tavaly indult Lélekpillangó program első szavazása alapján 2012-ben Popper Péter kapta az életműdíjat, a felajánlásokból akkor összegyűlt csaknem egymillió forint értékű adományból a pszichológus előadásainak felvételeit digitalizálták.

A díj és a Lélekpillangó program alapítói, Gáspár Katalin és Szilágyi Imre úgy vélik, hogy kezdeményezés azért sikeres mert a 21. század rohanó, anyagias és egyre inkább személytelenné váló világában az embereknek szüksége van azokra az értékekre, amelyek útmutatást adhatnak számukra. Ezért nagy az igény arra az önismereti tudásanyagra, amely nem csak vezérelvet, de a mindennapokban hasznosítható ismeretanyagot tartalmaz.

A programról bővebben a http://www.lelekpillango.hu/hu/fooldal.html lehet olvasni.

Forrás: MTI