Szeretetnapokat rendeznek Győrben

Szegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére szeretetnapokat rendez a Győri Püspökség hétvégén Győrött.

A szombati jótékonysági bált vasárnap szabadtéri programok  követik a Püspökvár kertjében. Fellép egyebek között a Country Arrabona és az Arrabona Ensemble, és a 2010-es X-Faktor győztes Vastag Csaba is koncertet ad. A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, táblajátékokkal várják. A rendezvényt a szovátai gyerekek műsora színesíti – közölte Paksa Balázs sajtóreferens pénteken az MTI-vel.

Böjte Csabával, az erdélyi gyermekmentő ferences misszió főszervezőjével is találkozhatnak vasárnap a püspöki szentmise után az egybegyűltek. A ferences rendi szerzetes indította el a gyermekmentő missziót Erdélyben. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már közel hetven helyszínen, köztük Gyulafehérváron és Torockón, Szovátán és Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván több mint 2000 nehéz sorsú gyermeket nevelnek.

Ehhez a tevékenységhez járulnak hozzá szponzorálással, adakozással és a szeretetnapok programjain való részvétellel a győriek. A elmúlt évtizedben összesen több mint 41 millió forinttal segítették a nemes ügyet kisalföldi megyeszékhely lakói.

Forrás: MTI