A PASO nyitja a Zöld Pardon idei szezonját

Fantasztikus sikerű londoni koncertje után újra Budapesten zenél a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO). Az idén tíz éves zenekar nyitja meg április 18-án, csütörtökön a szabadtéri koncertszezont a Zöld Pardonban. A ska magyarországi nagykövetei emlékezetes estére készülnek, mert ez lesz Csáki Zoltán gitáros búcsúkoncertje is.

paso_london
Hatalmas sikert aratott a Pannonia Allstars Ska Orchestra március végén Európa egyik legpatinásabb könnyűzenei eseményén, a 25 éves Londoni Nemzetközi Ska Fesztiválon. A rendezvényre évente a műfaj sztárjait és legjobb előadóit hívják meg koncertezni a világ minden tájáról.

– Megtisztelő, hogy kiemelt fellépőként, főzenekari sávban léphettünk fel Londonban a fesztivál második napján. A koncertünkre sok angol vendég érkezett, és találkoztunk kint élő magyarokkal is, de alapvetően nagyon nemzetközi volt a közönség. Hihetetlen lelkesedéssel fogadtak minket, és az elejétől kezdve óriási volt a hangulat. A fesztivál szervezői közvetlenül a koncert után gratuláltak nekünk, és már ott szóba került a visszatérés lehetősége, ami nagy elismerésnek számít – mondta KRSa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere.

A zenekar a londoni fellépés után ezen a héten újra a budapesti közönséget táncoltatja meg energiával teli, életigenlő, pozitív dalaival. A hosszúra nyúlt tél után végre megérkezett a szabadba csábító napsütés, így elkezdődhet a Zöld Pardonban az év leghosszabb nyári fesztiválja. A kultikus szórakozóhely szezonnyitó koncertjét április 18-án, csütörtökön a PASO adja. A zenekar válogat az elmúlt tíz év legnagyobb slágereiből, így biztosan elhangzik a System Connection, a Hungarian Dish, a Budapest, a Babylon Focus, a Gagarin és A Tenkes kapitánya is. A tavaly megjelent Lovemonster című dupla album legkedveltebb dalai, a No Love In Town, az Elhagytam magam és az I’m the One mellett pedig helyet kap néhány ritkábban játszott és egy-két vadonatúj szerzemény is. A zenekar nemcsak a bulizóknak, hanem Csáki Zoltán gitárosnak is felejthetetlen estét szeretne szerezni.

– Részünkről szomorú aktualitása is van a Zöld Pardon szezonnyitó koncertjének. Barátunk és kollégánk, Csáki Zoli most lép fel velünk utoljára, mert családi és egyéb elfoglaltságai miatt már nem férnek bele az életébe az aktív zenekari léttel járó állandó próbák, turnék, utazások. Nagyon sajnáljuk ezt a kényszerű döntést, hiszen emberileg és zeneileg is nagyon fog hiányozni, de mindenben támogatjuk őt. Hálásak vagyunk neki az együtt töltött közel 10 évért, a sok remek pillanatért, kiváló szerzeményeiért és nagyon sok sikert kívánunk neki a jövőre nézve. Zoli április 18-án koncertezik velünk utoljára, így aki szeretné még hallani, amint Csákikapitány megénekeli intelmeit a Ska-bah-dub-ban, vagy ahogy felcsendül ikonikus gitárjátéka az általa komponált Django’s Revenge-ben, az ne hagyja ki ezt az estét a Zöld Pardon-ban. Nehéz lesz Zolit pótolnunk, a PASO egyelőre keresi az utódját – mondta KRSa.

A koncert ajánlója:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZDYheyFxHEU

Részletek:
www.paso.hu
http://www.facebook.com/pannoniaallstars
http://www.facebook.com/events/518442584858532/

www.prgarden.hu