Dán táncszínház a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Dzsesszkoncert és koreografált színházi előadás: Love Songs címmel dán táncszínházi produkciót láthat a közönség a Budapesti Tavaszi Fesztiválon április 3-án a Thália Színházban.

A Danish Dance Theatre a Thália Színház nagyszínpadán látható előadásának koreográfusa Tim Rushton – olvasható a fesztivál honlapján.

Budapesti Tavaszi Fesztivál - 03.22-04.07. A társulat az északi ország vezető együttese. Művészeti vezetője Tim Rushton, aki Love Songs című munkájával sikert arat szerte a világon. A produkció nem hagyományos táncelőadás, hanem egy dzsesszkoncert és egy koreografált színházi produkció elegye. A zenét élőben Caroline Henderson dzsesszénekesnő és együttese előadásában hallhatja a közönség.

Tim Rushtont az a kérdés foglalkoztatta, miképpen lehetséges létrehozni egy egyszerű, letisztult, hagyományos koreográfiai eszközöket felvonultató előadást úgy, hogy az a táncosoknak és a koreográfusnak egyaránt különleges kihívást jelentsen.

„A választ a dzsesszben, ebben az önmagában is rendkívül erős és önálló kifejezési formában találtam meg. Egyetlen témát, egyetlen gondolatot járunk körbe, azt variáljuk, hogy miként keressük egy életen át a szerelem érzését, miként kerülünk újra és újra komikus vagy tragikus, meghitt vagy olykor mocskos, emelkedett vagy giccses helyzetekbe” – fejtette ki a koreográfus.

Az előadás közreműködői között van Maxim-Jo Beck McGosh, Stefanos Bizas, Luca Marazia, Emily Nicolaou, Björn Nilsson, Milou Nuyens, Joy Wang Ning, Erik Nyberg, Ana Sendas, Alessandro Sousa Pereira, Fabio Liberti és Arina Trostyanetskaya.

A Love Songs washingtoni, bostoni és New York-i vendégjáték után érkezik a Budapesti Tavaszi Fesztiválra.

Forrás: MTI