Húsvéti programok Ópusztaszeren

Változatos húsvéti programokkal várják a vendégeket vasárnap és hétfőn az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban – tájékoztatta Kisházi Gábor, az intézmény kommunikációs munkatársa az MTI-t. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark húsvétkor ismét tavaszköszöntő ünnepi ruhába öltözik.
ÓpusztaszerA gazdag programkínálatban természetesen szerepel hagyományos locsolkodás a skanzen házai között, különböző húsvéti kézműves foglalkozások, óriásbábos vásári komédia, játékos tojáskeresés, tojásdobó verseny és játszóház is. Mindkét napon több helyen kínálnak az ünnephez kapcsolódó ételeket, italokat, valamint a park szomszédságában található Szeri Csárdában is ínycsiklandozó húsvéti ételkülönlegességekkel készülnek.

A tavaszi megújulás jegyében a „locsolkodós” kalandok mellett húsvéthétfőn bemutatkozik az Emlékpark díszvendége, a palóc tájegység. A csodálatos ruhába öltözött bujáki hagyományőrzők műsora mellett a messze földön híres népviselet motívumait alkalmazó Bélavári Zita divattervező alkotásait Konkoly Ági, a Miss Universe Hungary 2012 győztese mutatja be. A programok sorát hétfőn délután kókonyabál és tánctanítás zárja a skanzenben, az olvasókör épületénél.

Forrás: MTI