Magyarul énekel a The Carbonfools

Magyar nyelvű dalt rögzített a The Carbonfools. Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara a Hideaway című slágere fordításával reagál arra, hogy angol nyelven előadott számai miatt a rádiók nem tekinthetik magyar előadónak. Fehér Balázsék Budapesten legközelebb április 5-én az Akvárium Klubban adnak nagykoncertet.  

the_carbonfools

Sajátos módon reagált a The Carbonfools zenekar arra, hogy a parlament március közepén leszavazta a hazai rádiók magyar zenei kvótájára vonatkozó módosító indítványt. A hatályos törvény szerint a rádióknak a műsoridő legalább 35 százalékában kell magyar műveket sugározniuk, de nem tekinthetik magyarnak azokat a dalokat, amelyeket idegen nyelven adnak elő magyar művészek. A kizárólag angolul éneklő The Carbonfools tehát szintén ebbe a kategóriába esik.

– Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje megpróbálkoznunk egy magyar dalszöveggel. Az egyik legnépszerűbb számunk, a Hideaway szövegét magyarítottuk. A Rejtekem című dal képi világához felhasználtuk a Hideaway eredeti videóklipjének képanyagát, és új részeket is forgattunk hozzá, a végeredmény pedig egy vidám, jó hangulatú anyag lett. Pályafutásunk során először csináltunk ilyet – mondta DJ Titusz, a The Carbonfools alapítótagja.

A táncolható elektronikus alapokat és az élő hangszeres zenét ötvöző zenekar nem unatkozik, hiszen jelenleg is tart a novemberben megjelent Carbonsweet című stúdióalbumot bemutató országos turné. A fiúk minden héten több koncertet adnak vidéki nagyvárosok klubjaiban, rendszerint telt ház előtt. A The Carbonfools rajongói Budapesten legközelebb április 5-én, pénteken este az Akvárium Klubban találkozhatnak a kedvenceikkel.

– A koncert gerincét a Carbonsweet album dalai adják majd, de ezen az estén is előkerül néhány ritkábban játszott szerzemény, és a korábbi albumok nagy közönségkedvencei is. Szinte biztos, hogy akusztikus formában angolul elhangzik majd a Hideaway, de még nem döntöttünk arról, hogy bemutatjuk-e a magyar változatot is – mondta Keleti „Kelo” Tamás, a The Carbonfools dobosa.

Az est különleges vendége a Background lesz, amely az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójában tűnt fel Neonzöld című dalával. Azonos című debütáló nagylemezét, valamint pop, drum and bass és dubstep elemeket ötvöző elektronikus zenéjét a The Carbonfools meghívására mutatja be a közönségnek a zenekar.

A The Carbonfools április 5-i koncertjére a belépőjegyek elővételben 1800, aznap a helyszínen pedig 2200 forintba kerülnek.  Elővételes jegyek már kaphatók az Akvárium pénztárában naponta 12 és 19 óra között, illetve online a www.jegy.hu rendszerében.

The Carbonfools: Rejtekem (Hideaway magyar nyelvű változat)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x03b3ZAvDmA
További részletek:
http://www.facebook.com/events/538462122861249/
http://www.jegy.hu/arrivalorder.php?eid=219189&aid=3774&vid=371
www.carbonfools.com
www.facebook.com/thecarbonfoolsofficial
www.1grecords.hu/newsite/

Fotó: Wlcsek András
Forrás: PR Garden