Nagy a túljelentkezés a TEDxDanubia konferenciára

A jelentős túljelentkezés miatt már nincs szabad hely a TEDxDanubia Határokon át című, pénteki budapesti konferenciájára, a rendezvény előadásai azonban a zárást követően az interneten is elérhetők lesznek.

Az emberéletet mindenfelől körülvevő határok átlépésének, meghaladásának lehetőségeit járja körül számos külföldi és hazai előadó a TEDxDanubia Határokon át című konferenciáján pénteken az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Mint a szervezők az MTI-vel szerdán közölték, a hatalmas érdeklődés miatt már nem tudnak újabb jelentkezéseket fogadni, a konferencia zárása után azonban az összes előadás felvételét elérhetővé teszik a YouTube fájlmegosztó portálon, majd annak elkészülte után – a korábbi konferenciák anyagával együtt – a TEDxDanubia honlapjának videotárában is.

A rendezvény előadói között lesz többek között Benjamin Allanach, a University of Cambridge elméleti fizika professzora, a CERN kutatója; Joey Ellis „kézműves művész”, aki jelenleg a világ első víz alatti múzeumán dolgozik Katarban; Brian David Johnson az Intel Corporation jövőkutatója; az öregedés megállíthatóságát kutató Aubrey de Grey gerontológus, Al-Ghaoui Hesna Prima Primissima-díjas újságíró, az MTVA szerkesztő-riportere és haditudósítója, valamint Erőss Zsolt hegymászó is.

A TED konferenciák a 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal a szervezők szándéka szerint intenzív és inspiráló élményt jelentenek egy heterogén közegből érkező, de nyitott és intelligens közönség számára.

A TEDxDanubia-rendezvénysorozat a 25 éve indult és mára már fogalommá vált nemzetközi TED (Technology, Entertainment, Design) konferenciák első önálló szervezésben megvalósuló hivatalos magyarországi változata. A cél olyan közeg létrehozása, ahol egy jobb, élhetőbb és fenntartható jövő érdekében születhetnek víziók, és ahol közösen lehet gondolkodni-tenni azért, hogy ezek valósággá válhassanak.

Forrás: MTI