Bemutatták az MTVA legújabb mozifilmjét

A magyar labdarúgó-válogatott, az utánpótlás válogatott és a film szinkronizálásában közreműködő művészek jelenlétében mutatták be szerda este az A Csodacsapat című francia vígjátékot.

A film a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) forgalmazásában kerül a mozikba jövő csütörtöktől.

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke a film vetítése előtt emlékeztetett rá: az A Csodacsapat a harmadik film, amely az MTVA révén kerül a magyar mozikba. A film díszbemutatóján jelen volt többek közt Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója és Kovács Ákos zenész is.

A filmben saját magát alakítja Jean Reno, akit Mészöly Kálmán szinkronizált. Az egykori válogatott labdarúgó, volt szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, maga is meglepődött, hogy nem is olyan egyszerű szinkronizálni. „Figyelni kell a képet, a kezemben a szöveget, ami nem könnyű. De azért nagyon kellemes élmény volt. Remélem, a fiúkat egy kicsit feldobja” – mondta a vetítés után. Hozzátette: focistaszemmel is jónak találta a filmet, noha tudja, nehéz jól forgatni a labdarúgásról.

Gesztesi Károly színművész, aki a főszereplőnek kölcsönözte a hangját, úgy vélekedett, hogy José Garcia nagyszerű. „Látszik, hogy igazi színpadi színész, nem csak filmekben játszik” – jegyezte meg. A karakterről elmondta, nagyon jó szerep volt, szerinte a figura és hanghordozása leginkább Németh András kézilabdaedzőre hasonlít. „Jó volt csinálni ezt a szinkront” – tette hozzá.

Knézy Jenő arról beszélt, hogy riporterkollégájával, Gundel-Takács Gáborral együtt a film két sportkommentárának kölcsönözték a hangjukat. „Nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Nem izgultam, mert bár még sosem szinkronizáltam, dolgoztam szinkronstúdió közelében, láttam, hogyan kell csinálni” – mesélte, hozzátéve, hogy nagyon élvezte a munkát, mert beleélték magukat, hogy milyen lenne egy zsúfolt stadionból közvetíteni.

Az Olivier Dahan rendezte film főszereplője az egykori futballsztár, Patrick Orbéra (Garcia), aki kezdetben edzőként is eredményes volt, de napjainkra lecsúszott, alkohol- és drogfüggővé vált. Tarthatatlan életvitele és egy élő tévéműsorban elkövetett tettlegessége miatt kislányától is eltiltja a bíróság. A bírónő a jó útra térése reményében egy Bretagne partjainál található kis szigetre „száműzi”, ahol egy kilátástalan sorsú közösség küzd a tisztességtelen ingatlanbefektetőkkel a halfeldolgozó üzem bezárása ellen. Utolsó reményük a konzervgyár futballcsapata, amely egy véletlen folytán még versenyben van a nemzeti kupáért folyó küzdelemben. Ha további három mérkőzésüket megnyerik, megmenthetik a szigetlakók egyetlen bevételi forrását, a halfeldolgozót.

Olivier Dahan (Piaf, Bíborfolyók 2 – Az apokalipszis angyalai, Hüvelyk Matyi) új vígjátéka igazi sztárparádé, feltűnik benne többek közt Omar Sy, az Életrevalók egyik főszereplője is. A Csodacsapat már óriási sikert aratott Franciaországban, a nézettségi lista élén debütált, hetekig szerepelt a legjobbak között, és az éves nézettségi toplista 10. helyén zárt, megelőzve számos hollywoodi szuperprodukciót. A film szereplőinek olyan ismert és kiváló hazai színészek adták hangjukat magyarul, mint Reviczky Gábor, Scherer Péter és Rudolf Péter.

Az MTVA elsőként tavaly ősszel az A boldogság sosem jár egyedül című családi vígjátékot forgalmazta a magyar mozikban, ezt követte a februárban bemutatott, A Pingvinkirály című 3D-s film.

MTI fotó: Máthé Zoltán
Forrás: MTI