A párkapcsolatok törékenységéről szól a Veszprémi Táncműhely első előadása

Március 22-én, pénteken tartja első premierjét a Pannon Várszínház tánctagozata, a Veszprémi Táncműhely, amely Krámer György és Ladányi Andrea Porcelán, duettek egy házasságból című produkciójával mutatkozik be. A darab a párkapcsolatok törékenységéről szól.

A táncműhely Ladányi Andrea és Krámer György vezetésével kezdte meg munkáját, akik az első produkciót közösen készítették és adják elő.

A darab témája az emberi együttélés, a házasság kínjai és gyönyörűsége, íze, hangulata és szépsége – mondta az MTI-nek Krámer György, aki a produkciót személyes hangvételű kortárs táncszínházi ősbemutatóként jellemezte.

Szólt arról is, hogy a 2012-2013-as évadban életre keltett táncműhely elődje a kilencvenes években a veszprémi Petőfi Színházban működött. „A mostani művészi műhely előképének tekinti az akkori táncműhelyt” – fogalmazott. Hozzáfűzte, hogy folyamatos jelenlétet kívánnak biztosítani az egyre összetettebbé váló kortárs táncművészetnek Veszprémben.

Ladányi Andrea szerint a nő és a férfi együttélése törékeny, mint a porcelán. A darab címe is erre utal, az emberi kapcsolatok, párkapcsolatok törékenységére. Az előadás kifejezőeszközei között szerepel a tánc, a gesztus, a kortárs zene, a képzőművészet, a videoinstalláció. A táncban elmondott történet szerint két ember találkozik sok-sok év után, az előadás a jelenkor lenyomata – tette hozzá.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója kiemelte, hogy a produkció zenéjét Borlay Gergely szerezte, a stylist Lakatos Márk volt. Terveik szerint a Porcelánt folyamatosan műsoron tartják, és a teátrum más játszóhelyein is bemutatják majd. A táncműhely a következő szezonra új produkcióval készül.

A darabot a nézők március 22-én este fél nyolctól láthatják a Veszprémi Városi Művelődési Központban.

Forrás: MTI