A Marvel 700 első képregénykiadást tett digitálisan elérhetővé

Hétszáz első kiadású képregényt tett digitálisan elérhetővé a Marvel képregény-birodalom.

A Marvel #1 elnevezésű projekt keretében hozzáférhetővé vált kiadásokat a Marvel Entertainment okostelefon-alkalmazásán és a vállalat saját internetes oldalán keresztül érhetik el az érdeklődők. A digitális formátumokat 1,99-3,99 dolláros – 465-932 forintos – darabáron lehet letölteni – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása (http://www.telegraph.co.uk/culture/books/booknews/9921950/Marvel-puts-700-first-issue-comics-online.html).

A képregények eredeti első kiadásai egész vagyonokat érhetnek. 2011-ben rekordnak számító 2,1 millió dollárért – 491 millió forintért – cserélt gazdát egy online aukción a Superman bemutatkozását megörökítő Action Comics No.1 egyik első kiadása, amely korábban Nicolas Cage amerikai színész tulajdonában volt.

A több ezer képregényhős kiadási jogait birtokló Marvel Entertainment a képregénypiac felpörgetése céljából döntött úgy, hogy táblagépeken, laptopokon és okostelefonokon is elérhetővé teszi első kiadásait, amelyek között az amerikai képregény ezüstkorából – az 1960-as évekből – származó képregények, valamint legújabb kiadványok is sorakoznak. (Az aranykor az 1930-as években kezdődött és az 1940-es évek végéig tartott.)

„A kezdeményezés célja, hogy magunkhoz csalogassuk a képregények szerelmeseit az élet minden területéről: azokat, akik a nagyképernyőről ismerik a karaktereinket, akik egykor az olvasóinak voltak, csak kiestek a gyakorlatból, és akik hosszú ideje hűséges követőink” – húzta alá David Gabriel, a vállalat értékesítési részlegének vezetője.

Forrás: MTI