Eurovíziós Dalfesztivál – A Dal – Kialakult a középdöntők mezőnye

A zsűri döntése szerint Radics Gigi, Cserpes Laura és Polyák Lilla, a tévénézők szavazatai alapján pedig Mohamed Fatima, Puskás Péter és a United együttes jutott tovább a szombati harmadik elődöntőből a középdöntőkbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban.

Az utolsó elődöntőből a legtöbb, 47 ponttal Radics Gigi jutott tovább Úgy fáj című dalával (szerzők: Kelemen Huba, Jack D. Elliot, Jánosi). Az öttagú zsűritől 45 pontot kapott Cserpes Laura Élj pont úgy (Kolozsvári Tamás, Krajczár Péter, Tabár István) című dala, míg 43 pontot szerzett Polyák Lilla Valami más (Bella Máté, Szente Vajk, Galambos Attila) című száma.

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített harmadik elődöntő további hét dalából a tévénézők sms-szavazataival Mohamed Fatima Nem baj (szerzők: Fehér Tibor, Nagy László, Mohamed Fatima), Puskás Péter Amíg a tűz ég (Csöndör László Diaz, Düki, Puskás Péter) és a United együttes Tegnap még más voltál (Romhányi Áron, Pély Barna, Mits Gergő) című dalával jutott tovább a jövő heti középdöntőkbe.

Ide került már az első elődöntőből Agárdi Szilvi és Pál Dénes, Keresztes Ildikó, Rácz Gergő, Baricz Gergő, Gyurcsík Tibor és Palcsó Tamás. A második elődöntőből Kállay-Saunders András, Gáspár Laci és a Plastikhead, Odett, Vastag Tamás, Janicsák Veca, valamint ByeAlex vesz részt a középdöntőkben.

A középdöntőket február 23-án és 24-én rendezik, a két műsorból A Dal március 2-i döntőjébe nyolc produkció kerül, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.

A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a tavalyi bakui versenyen indult Compact Disco frontembere, valamint Csiszár Jenő rádiós műsorvezető foglal helyet.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 244 dalt neveztek, közülük előbb 75-öt választott ki a zsűri, amely 30-asra szűkítette a mezőnyt.

Forrás: MTI