ONE BILLION RISING – Szombathely

A nemzetközi One Billion Rising kampány aktivistái a nők és leánygyermekek ellen elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet azzal, hogy február 14-én világszerte nagyszabású flashmobot tartanak.

A kampányt eredetileg a „Vagina monológok” szerzője, Eve Ensler indította útjára. A rendezők abban bíznak, hogy sorsfordító év lehet az idei, hiszen az indiai csoportos nemi erőszakok elleni éhségsztrájkok, a Mexikóban eltűnt, meggyilkolt lányaikat kereső szülők tüntetései, vagy a Guatemalában lemészárolt asszonyok és gyerekek miatti közfelháborodás újra százmilliók figyelmét fordította a világ jelenlegi legnagyobb emberi jogi jogsértésére: a nőkkel és leánygyerekekkel való elképesztő és évről évre nyilvánvalóbb erőszakos bánásmódra, bántalmazásra a világ szinte minden pontján.

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség szervezésében Budapesten, illetve hozzájuk csatlakozva  több vidéki városban is megrendezik a One Billion Rising flashmobot. Szombathelyen a Weöres Sándor Színház is várja mindazokat, akik a színház művészeivel és munkatársaival közösen táncolva szeretnék kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértésüket.

További információ: Gombás Mónika (gombas.monika@wssz.hu, 06 30 8488590)

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség felhívása az alábbi linken megtekinthető:
http://divany.hu/stilfuresz/2013/02/05/tancoljon_nokert_es_gyerekekert/

Időpont: 2013. február 14. (csütörtök), 14.30
Helyszín: Weöres Sándor Színház, parkoló

Forrás: Weöres Sándor Színház

weöres

,