A Nemzeti Énekkar ifjúsági koncertkörútra indul

TOP 10 címmel ifjúsági koncertkörútra indul a Nemzeti Énekkar a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. szervezésében.

Antal Mátyás karigazgató vezetésével összesen 9 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők a február 1. és 7. között tartó sorozatban Komárom-Esztergom és Fejér megyében – közölte az MTI-vel Bukta Julianna sajtómenedzser.

A TOP 10 elnevezésű ifjúsági koncertsorozatban a kórusirodalom különböző területeiről válogatott népszerű művek részleteit mutatják be. Antal Mátyás karigazgató elsősorban olyan darabokat és részleteket választott ki, amelyek az énekkar repertoárjában is szerepelnek, és látványos, gazdag hangzásuk mellett a diákok és tanáraik számára is élvezetesek.

Így elhangzik Haydn Az évszakok című oratóriumából a Vadászkórus, Kodálytól a Mátrai képek, Orff Carmina Buranájából a férfikar egyik száma, Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus Szupersztár című musicaljéből részlet, de Bach-, Beethoven- és Händel-darabok is szerepelnek a sorozatban.

„2013-ban kettős évfordulót ünnepelünk, Verdi és Wagner születésének 200. évfordulóját és a német zeneszerző halálának 130. évfordulóját. Ezért a sorozatba e két romantikus zeneszerzőtől egy-egy ismert operarészletet is beillesztettünk” – mondta a karigazgató. A művek a cappella vagy zongorakísérettel csendülnek fel, a művek keletkezéséről, előadásmódjáról és még sok zenei érdekességről pedig Antal Mátyás beszél a gyerekeknek.

Forrás: MTI