Zenés versfelolvasás a Katona József Színházban

Januártól minden hónapban irodalmi programmal várja a közönséget a Katona József Színház: elsőként a Néma gyerek című sorozat mutatkozik be, amelynek keretében költők olvassák föl verseiket, zene kíséretében.

Januártól a színház, az irodalom és a könyvek rajongóit is várják a Katona József Színház előcsarnokában: először január 15-én a Néma gyerek című sorozat keretében fiatal és ismert költők olvassák föl zenei aláfestéssel a már megjelent vagy megjelenésre váró verseiket – olvasható a színház honlapján.

Mint írják, a felolvasás este hét órakor kezdődik, a belépés ingyenes és nem igényel előzetes regisztrációt.

Az irodalmi est meghívottai között van Finy Petra író, költő, akinek első felnőtt könyve a 2006-ban megjelent Histeria grandiflora című verseskötet. 2008 óta kilenc sikeres gyerekkönyvet írt, első felnőtteknek szóló regénye pedig Madárasszony címmel jelent meg.

A sorozat vendége Pion István költő, újságíró, az Országos Slam Poetry Bajnokság bronzérmese, valamint Térey János költő, író, drámaíró, műfordító, akinek művei folyamatosan szerepelnek a magyar színházak repertoárján, számos irodalmi és művészeti díj kitüntetettje. Az esten ütőhangszeren Sirokai Mátyás zenél.

Az idei évadban havonta jelentkező est házigazdája a Libri Kiadó, a József Attila Kör és a Katona ajándékboltja.

Forrás: MTI