Nem érte meg élete legnagyobb pillanatát – kedden meghalt az énekesnő

Az énekesnő izgatottan készült a februári Grammy-gálára, ahol életműdíjat kapott volna, de a nagy napot már nem érhette meg.

Elhunyt Patti Page Grammy-díjas amerikai popénekes, akinek albumaiból közel hét évtizedes pályafutása során több mint százmillió példány fogyott.

A 85 esztendős énekesnő kedden halt meg egy dél-kaliforniai idősgondozó otthonban – közölte szerdán a menedzsere, hozzátéve, hogy bár Page évek óta szívproblémákkal küszködött, előző nap még frissen csengett a hangja, mikor beszélt vele, és nagyon készült a februári Grammy-gálára, ahol életműdíjjal akarták kitüntetni.

patti2

(Fotó: EPA/LAS VEGAS NEWS BUREAU)

Az énekesnő Tennessee Waltz című száma 1950-ben hónapokig trónolt a zenei toplisták élén. Grammy-díját 1998-as Live at Carnegie Hall: The 50th Anniversary Concert című albumával nyerte.

Az 1927-ben Oklahomában született Page könnyed, lányos hangját hamar megszerette a közönség. Első sikerét a With My Eyes Wide Open, I’m Dreaming című számmal aratta, utoljára pedig 1965-ben került a slágerlistára a Hush… Hush Sweet Charlotte című dallal, amely egy Bette Davis-film betétdala volt.

Kultusza pár éve ismét feléledt, amikor a The White Stripes együttes 2007-es Grammy-díjas albumán megjelent 1952-ből származó, Conquest című számának feldolgozása.

Forrás: MTI