Megnyújtották az Oscar-jelölések határidejét

Az egynapos halasztás oka hogy néhányan nehezen birkóznak meg az új, online szavazórendszer használatával.

Az amerikai filmakadémia mintegy hatezer tagja ezekben a napokban adja le szavazatát 2012 legjobb filmjeire, rendezőire, előadóira és szakembereire. Erre most pénteken 24 óráig van lehetőségük.

„A határidő-módosítással minden lehetőséget megadunk, hogy az online rendszerre való átállás a lehető legsimább legyen” – közölte Ric Robertson, a filmes szervezet üzemeltetési főnöke. „Rendkívül hálásak vagyunk globális partnereinknek, hogy részt vesznek ebben a folyamatban” – tette hozzá.

Az idei jelöléseket január 10-én teszik közzé, ezzel véget vetve a több hete tartó találgatásoknak és esélylatolgatásoknak, ami ilyenkor lázban tartja a filmes világot. Az idei Oscar-díjakat február 24-én adják át.

A filmakadémia 85 éves története során ebben az évben használ először elektronikus szavazórendszert, de számos tag továbbra is a hagyományos papírszavazást részesíti előnyben.

A hétfői határidő-módosítás előtt az elektronikusan szavazók közül számosan panaszkodtak a rendszer lassúságára, valamint arra, hogy képtelenek voltak bejelentkezni az oldalra. A tagok idén körülbelül két héttel kevesebb időt kaptak a szavazásra, így sokaknak a filmek megtekintésére is jócskán rövidebb idejük maradt.

Forrás: MTI