Pécsen adták át a harmincezredik cipősdobozt

Pécsen adták át a harmincezredik cipősdobozt a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett jótékonysági akción csütörtökön – jelentette be közleményben a pécsi önkormányzat.

A segélyszervezet a karácsonyi cipősdobozokat az ország több mint száz pontján gyűjtötte, hogy a nehéz helyzetű gyerekek és fiatalok is kapjanak ajándékot az ünnepekre.

Pécsett csütörtökön 240 cipősdobozt adott át a Pécsi Gyermekotthonban Páva Zsolt polgármester, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója, Weisz Fanni, Pécs város arca és Vujity Tvrtko, Pécs jószolgálati nagykövete. A cipősdobozba csomagolt ajándékok értéke megközelítette a háromnegyedmillió forintot.

A harmicezredik csomag a japán nagykövetségről érkezett, de Ljiljana Pancirov horvát konzul is egy cipősdoboznyi ajándékkal kedveskedett a gyermekeknek. Az első cipősdoboz ebben az évben is hagyományosan Pécsről érkezett, ezt Weisz Fanni és Vujity Tvrtko állította össze egy négyéves kislánynak.

A szeretetszolgálat december elejétől gyűjtötte a karácsonyi cipősdobozokat az ország több mint száz pontján. A december 18-ig tartó akció kedvezményezettjei mások mellett a gyermekotthonokban nevelkedők, a vidéki településeken élő rászorulók, a nagycsaládosok és a karácsonyt kórházban töltő kisgyerekek Magyarországon és a határon túl.

Forrás: MTI