Világvége a Planetárium programjában

Világvége 2012?! címmel a Föld pusztulásáról, annak legendájáról és valóságáról tart vetítést december 21-én két időpontban a budapesti Planetárium, a vetítések után csillagászati előadásra várják az érdeklődőket.

December 21-én a maja naptár véget ér, erre a napra sokan globális katasztrófákat jósolnak. Egyesek szerint a teljes Föld elpusztul. A TIT Budapesti Planetárium Világvége 2012?! című vetítésein megpróbál választ adni arra, hogy valóban lesz-e világvége, mit lehet várni ettől a naptól, mi következik a dátum után és hogy valóban egy Nibiru nevű halált osztó égitest tart-e a Föld felé – adta hírül közleményben a Planetárium.

Az intézményben délután 13 órai és 14.30-as kezdettel vetítik a világvégéről szóló filmet, 16 órától pedig Jön a Nibiru! címmel Lőrincz Henrik csillagász előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándék jelzését az intézmény telefonszámán vagy a planetarium@planetarium.hu e-mail címen várják a szervezők.

Forrás: MTI