Év végi programok a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Év végén is programokkal várják a látogatókat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyei, amelyek közül több karácsonykor is nyitva tart.

A tapolcai tavasbarlangban mindig 20 fokos melegben lehet csónakázni a város alatti világban, még karácsonykor. December 24-én például 10-től 13 óráig látogatható a tavasbarlang, amely az év hátralévő napjain is látogatható, január 1-jén és 2-án viszont zárva tart.

Kápolnapusztán a Bivalyrezervátum állatsimogatója viszont egész évben, így valamennyi ünnepnapon is várja a látogatókat – közölte a nemzeti park az MTI-vel.

Tihanyban a Levendula Ház minden korosztály számára érdekes kiállítása mellett a két ünnep között játszóházzal kedveskedik az érdeklődőknek. Az érdeklődők december 27-én lóherekulcstartót varrhatnak, december 28-án szerencsemalacot készíthetnek cserépből, december 29-én pedig szerencsebonbont újévi jókívánságokkal. Aki december 30-án látogat el a Levendula Házba, szilveszteri dekorációs ötletekkel gazdagodhat. December 31-én levendula zsákot lehet varrni Tihanyban.

A Pannon Csillagdában december 23-án 10-től 17 óráig várják a csillagos égbolt szerelmeseit, majd december 27. és 30. között minden nap ugyanebben az időpontban lehet igénybe venni a látogatóközpont szolgáltatásait.

A kalandra vágyók a Csodabogyós-barlang overallos barlangtúráját egész évben kipróbálhatják előzetes bejelentkezéssel, csakúgy, mint a várpalotai homokbánya védett homokrétegeit bemutató túrát.

Forrás: MTI