Csuhécsillag és Diótörő

Ezüstvasárnap rendhagyó adventi vásárra várja látogatóit a Tárnoki Művelődési Ház. Az egész épület ugyanis hatalmas muzsikáló házzá alakul, amelynek minden termében valami más történik.

Lesz olyan terem, ahol Bécs, a császárváros hangulatát idézik meg punccsal, fánkkal, virslivel és kakaóval s mellé romantikus zeneszerzők  muzsikáját kínálják.

A gyerekeknek a fánk és a kakaó mellé filmzene dukál: sőt nemcsak zene, hanem kép is, azaz egész nap karácsonyi filmek, telet, téli sportokat  idéző rajzfilmek váltogatják egymást. Aki nem mozirajongó, hanem amolyan háttérvideózó típus, az is nyugodtan keresse fel ezt a termet, hisz valóságos angyalkagyár lesz itt! Persze a karácsonyfadísznek szánt angyalkák mellett az érdeklődők készíthetnek karácsonyfát szalagokból ugyancsak dísznek a fára. A népiesebb díszítést kedvelőknek lehetőségük lesz csuhécsillagot csinálni, vagy illatzsákot készíteni. Az utóbbihoz tán némi kézimunkázó múltra, de legalábbis nagyon ügyes kezekre lesz szükség, mert a zsákokat keresztszemes hímzéssel díszítik majd a vállalkozó lányok és fiúk. Aki pedig még restanciában lesz az üdvözlőlapok terén, készíthet néhány egyedi darabot a kézművesasztalnál, és persze a szentestén fontos illatról is gondoskodhat a készítendő méhviaszgyertyákkal.

Szép-szép hogy a hangszórókból karácsonyi dallamok szólnak, de azért az adventi hangulat mégiscsak úgy az igazi, ha az ember a punccsal a kezében leül és hallgatja a sarokban játszóhegedűst, zongoristát! Ezen a napon ebben sem lesz hiány, hisz az érdi Lukin László Zeneiskola növendékei élő muzsikaszóval fűszerezik a délelőttöt. 10.00 órától karácsonyi koncerttel várnak minden zenekedvelőt…

(halmos)

Forrás: Tárnokhír
,