Adventi Kastélynapok Gödöllőn „…hogy az Ünnep teljes legyen…”

A Gödöllői Királyi Kastély karácsony közeledtével ünnepi díszbe öltözik és adventi programok sokaságával várja a látogatókat.

Ha a karácsonyi készülődés forgatagában hangulatos kikapcsolódásra vágyik, látogasson Gödöllőre, hisz az országosan elismert és népszerű Adventi Kastélynapok az idén is a kulturális rendezvények színes palettáját vonultatja fel december 15-én és 16-án. A kétnapos program során mindenki számára kínálnak tartalmas programot: fellép többek között az Alma Együttes, az Arpeggio Gitárzenekar, báb- és színielőadások szórakoztatják a gyerekeket, s az ünnepi hangulatot betlehemes és karácsonyi kórusművek teszik majd teljessé.

A lovardában mindkét estén hangverseny várja a közönséget. December 15-én a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Carl Philipp Emanuel Bach: Mózes és Áron című művét szólaltatja meg, december 16-án pedig Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, és testvére, Bogányi Bernadett fuvolaművész ad közös koncertet.

Természetesen nem maradnak el a megszokott programok: mindenkit vár a kézművesek vására, a kicsik kiállhatják a háromkirályok próbáját, mézeskalácsot készíthetnek a Karácsonymanók Kuckójában, lesz szánhúzó kutyák bemutatója és Paprika Jancsi vásári bábjátéka is visszatér …

Míg a kastély Pálmaháza az adventi időszakban Karácsonyházzá alakul és az egzotikus növények helyét szebbnél szebben feldíszített karácsonyfák és díszek veszik át, addig a város megújult főterén is színes programokkal és vásárral várják a látogatókat.

Valamivel karácsony után is érdemes a gödöllői kastélyba ellátogatni, mert december 28-án Erzsébet királyné karácsonyán megtudhatjuk, hogyan is ünnepelték egykor a karácsonyt a királyi család tagjai.

Részletes program: http://www.kiralyikastely.hu/