Megalakult a Váci Dunakanyar Színház

Február végétől évente négy-öt saját előadást és két-három vendégprodukciót láthat a közönség Vácott a nemrég alakult Dunakanyar Színházban.

A tervek szerint mintegy évi hetven előadást tartanak az egykori mozi épületében. A saját társulattal nem rendelkező befogadó színház létesítéséről november 22-én döntött a település képviselőtestülete, amikor megszavazták a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. létrehozását, és határoztak arról is, hogy a társaság ügyvezető igazgatója Kis Domonkos Márk színművész legyen közölte a Pest megyei város polgármesteri hivatala.

Vác első kőszínházában, ahol a Fónay Humánia Társulat már korábban helyet kapott, a felújítási munkák teljes befejezését követően a nyitó díszelőadást február 22-én tartják, de a fenntartó egyelőre nem adott tájékoztatást arról, melyik darab kerül színre. Az viszont már tudható, hogy a működési költségeket az önkormányzat kasszájából, valamint pályázati pénzekből finanszírozzák. Az első évadban várhatóan 68 előadást mutatnak be, a repertoárban évi négy-öt saját, és két-három megvásárolt zenés, prózai, ifjúsági és egyéb darab szerepel. A nyári szünetben előreláthatólag a Visegrádi Négyek Fesztiválnak és a Színházi Találkozónak ad otthont a Váci Dunakanyar Színház épülete.

Kis Domonkos Márk ügyvezető igazgató, a Fónay Humánia Társulat egyik alapítója elmondta: noha a nonprofit kft. még cégbírósági bejegyzés alatt áll, a bemutatók előkészületei már javában folynak. A tervek szerint a viszonylag csekély távolság miatt fővárosi színészeket foglalkoztatnak egyedi szerződéssel, a jegyek árát ugyanakkor igyekeznek a budapesti színházjegy árak alá szorítani.

Forrás: MTI