Lamantin Klub – Pribojszki Mátyás Band (Budapest – blues)

LAMANTIN KLUB – Pribojszki Mátyás Band (Budapest – blues)

Pribojszki Mátyás – szájharmonika, ének
Kovács Erik – zongora
Molnár Dániel – dob
Szász Ferenc – gitár
Eckert Ervin – basszusgitár

Pribojszki Mátyás egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel.” (Jávorszky Béla Szilárd – író, zenei szakújságíró)

Pribojszki Mátyás jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt közel 20 évben mintegy 30 országban lépett fel zenekaraival. Mátyás 1994-2003 között a Blues Fools alapító/énekes-szájharmonikás frontembereként itthon elsősorban a blues-rajongók körében vált népszerűvé. Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már Pribojszki Mátyás volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon, majd 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak.

Az elmúlt években új zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del, az igényes hangszeres élőzenét kedvelő, jóval szélesebb közönség számára is bemutatkozott. A csapat tagjai olyan kiváló jazz/blues muzsikusok, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon.

További információ: www.pribojszki.hu

A rendezvényen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Szervező: Improvizatív Zeneműhely Egyesület (Információ: www.lamantin.hu)

Időpont: 2012. december 28. (péntek), 20 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

Jegyár: 800 Ft

www.wssz.hu
,