Újszövetség-maraton a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Advent első hétvégéjén több mint százharmincan olvassák fel az Újszövetséget a nagyszínpadon a karácsonyi készülődés jegyében.

A színház szerint az Újszövetség-maraton egy olyan kezdeményezés, amelyre korábban a világ egyetlen teátrumában sem volt példa. Felolvasási szándékát november 12-től bárki jelezhette a szervezőknél. A nagy érdeklődést jelzi, hogy egy hét alatt az összes hely betelt – közölte a színház szerdán az MTI-vel.

December 1-jén, 22 órakor Spányi Antal római katolikus megyés püspök felolvasásával veszi kezdetét a maraton, őt követi Cser-Palkovics András polgármester. A felolvasók tízpercenként váltják egymást, a teátrum honlapja szerint az utolsó felolvasó Szikora János igazgató lesz. Ő december 2-án, vasárnap este 20 óra 20 perckor lép a színpadra.

Leginkább az motivál minket, hogy a polgárok megszólításával páratlan, egyedi közösségi élményt nyújtsunk – idézte a színház a teátrum igazgatóját, Szikora Jánost. A direktor hangsúlyozta: fontos, hogy az emberek a zűrzavaros időszakokban lelki kapaszkodókat találjanak. A Szentírás mindenkit hozzásegít ahhoz, hogy önmagában is rendet teremtsen – fogalmazott az igazgató.

Forrás: MTI