Marius Von Mayenburg – A hideg gyermek – Bemutató 2012. november 29.

MARIUS VON MAYENBURG: A HIDEG GYERMEK
hidegvígjáték egy felvonásban
fordította: Veress Anna
Bemutató: 2012. november 29. 19:00 –  Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín

Csak 18 éven felülieknek!

Anyu – MÁHR Ági Jászai-díjas
Apu – FRITZ Attila e.h.
Henning – SZEGEDI Dezső Jászai-díjas
Léna – BOHOCZKI Sára e.h.
Johann – SIMON Zoltán
Erika – RUSZNÁK András
Werner – PÁL András
Tina – PÉVA Ibolya
Pincér, Légikisérő, és minden, ami „Furcsa” – FABÓK Mariann

Díszlet- és jelmeztervező: HORÁNYI Júlia
Film: CSERHALMI Sára
Dramaturg: ARI-NAGY Barbara
Súgó: HORTI Zsuzsanna
Ügyelő-Rendezőasszisztens: ÉRSEK Judit

Rendező: SZŐCS Artur

Az előadás a szerző, a Henschel SCHAUSPIEL Theaterverlag Berlin GmbH és a CREATIV MÉDIA Színházi Ügynökség Bt. engedélyével jött létre.

Marius von Mayenburg az ezredforduló német színházának fenegyereke. A berlini Schaubühne dramaturgja, háziszerzője és rendezője, darabjait egész Európában játsszák a színházi műhelyek. A hideg gyermek története a Poligám kávézóban indul, ahol nyolc, egymás számára többé-kevésbé ismeretlen ember sorsa gubancolódik össze. Párkapcsolatok, generációs konfliktusok sztereotípiái jelennek meg az idősíkokat szellemesen váltogató vígjátékban, mely tartalmát és formáját tekintve is az idei évad legmerészebb vállalása.
Kimondhatjuk-e férjünk hamvai fölött, hogy az elhunyt egy szar alak volt? Megfelelő eszköz egy disznóölő kés kapcsolati problémáink megoldására? Tényleg olyan elvetemült a női mosdóban tevékenykedő exhibicionista? És ki van a babakocsiban?
A hideg gyermek Mayenburg kopasz énekesnője.

„Már gyerekként mély megvetést éreztem a felnőttek és az iránt a nevetséges világ iránt, amelyben ők élnek, és ez alapvetően még most is így van. Tulajdonképpen azért csinálok színházat, mert máskülönben egyáltalán nem bírnám ki ezt az értelmetlen világot, amelyben az ember élni kényszerül, ezt az egész idiotizmust.” Marius von Mayenburg

www.mnsz.eu