Hadas Krisztina – Egy tökéletlen anya naplója – Könyvbemutató

Hadas Krisztina Egy tökéletlen anya naplója című könyvének bemutatója

Időpont: 2012. november 13-án (kedden), 18 óra
Helyszín: a Károly körúti Alexandra Könyvesház Irodalmi Kávézó
(Budapest,1075 Budapest, Károly körút 3/C.)
A szerző beszélgetőtársa: Máté Krisztina

Hadas Kriszta 20 éve, még szinte kamasz fejjel került a médiába. A Színház és Filmművészeti Főiskola elvégzése alatt és után először rádiós, majd tévés riporter lett. Dolgozott a Kossuth Rádió Krónika rovatánál, és a 168 óránál is. Később az MTV Objektív című műsorának alapító tagja, majd tizenkét éve a TV2 munkatársa. Legtöbben a TV2 Napló című műsorának meghatározó figurájaként ismerik. 2012-től az RTL II, csatornánál folytatja televíziós pályafutását.Több rangos szakmai díj birtokosa.

Könyvében azonban nem mint tévést, hanem mint kétgyermekes, dolgozó anyát, feleséget ismerhetjük meg. Ebben a legfontosabb szerepében pedig pont ugyanolyan nő, mit sok ezer másik. Az Egy tökéletlen anya naplóját több mint két évvel ezelőtt, második gyermekének megszületése előtt kezdte írni. A Baba Magazin című lap számára hónapról hónapra dokumentálta életük színes fejezeteit. Az olvasó most egy zaklatottan pörgő, nem cukormázas család hétköznapjaiba kap betekintést.

A könyv az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ajánlások:

„Örök kérdés egy nő életében, hogy szerethet- e egyszerre kettőt: a családját és a hivatását? Lehet- e életben tartani egy új házasságot pici gyerekkel és pimasz kamasszal, és lehet-e művelni a család mellett a hivatást? Lehet, ha valaki akkora teherbírással és olyan humorérzékkel van megáldva/megverve, mint Hadas Kriszta. És persze ha olyan mesterien bánik a morzsaporszívóval is, mint a mikrofonnal és a kamerával. Magyarországon még mindig nagyon kevés nőnek van valódi karrierje, és ők sem szívesen mutatják meg, gyakran mennyi lemondással és nehézséggel jár, hogy mindkét területen helyt tudjanak állni. Kriszta azonban olyan nyíltan és szókimondóan ír erről (is), hogy belepirulok a történeteibe, vagy megkönnyezem vagy éppen megnevettet, de mindenekelőtt magamra ismerek a kételyeiben, a küzdelmeiben és hálás vagyok neki, amiért meg meri mutatni írásaiban, micsoda munkája fekszik abban nap mint nap, hogy ne kelljen feladnia az álmait és az ambícióit.” (Rácz Zsuzsanna)

„Akarva-akaratlanul már több mint 10 éve követem a Hadi-féle szappanopera fejezeteit. Ennyi ideje ámulok azon, hogy az ezredforduló után kétgyerekes anyukává érett nő a szakmai sikerek, magánéleti kacskaringók, drámák és euforikus pillanatok közepette, olykor határozottan menetelve, olykor kétségbeesetten sodródva hogyan egyensúlyoz a Sári–Zsiga–Julika–Jani–Miska–munkahely sokszögben. Mindezt úgy teszi, hogy az elsőre káoszosnak tűnő élete nagyon is egyértelmű és egy irányba mutató utat rajzol ki. Igen, pukkancs. Igen, kicsit exhibicionista. Igen, néha „too much”. De ettől emberi és szerethető. Azért egyet tisztázzunk: nem egy tündi celebnő naplóját tartják a kezükben. Hanem egy olyan csajét, akinek önironikus történeteiből mindenki egy kicsit magára ismer”. (Azurák Csaba)

www.alexandra.hu