Hatodszor rendezik meg a Graphifest fesztivált

Az Aranyrajzszög-díj átadásával kezdődik meg november 14-én a 6. Graphifest fesztivál a budapesti Design Terminálban, amely két kiállításnak és szakmai programoknak is helyet ad a tervezőgrafikai rendezvénysorozat keretében.

A magyar tervezőgrafikusok legjelentősebb szakmai eseményeként számon tartott Graphifestet az Aranyrajzszög Társaság és a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) rendezi meg. A programsorozat hagyományosan a konkrét megrendeléseket megvalósító legjobb grafikai munkákat jutalmazó Aranyrajzszög-díj átadásával veszi kezdetét, és a nyitóesten hirdetik ki a MATT tematikus pályázatának eredményét is, mely idén az Urbánus folklór témakörben várta az alkotásokat – tájékoztatta az MTI-t a Design Terminál.

Mint közölték, a két pályázat anyagából az Erzsébet téri épületben két kiállítás nyílik, melyek november 25-ig lesznek megtekinthetők.

Az érdeklődőket a Graphifest hagyományaihoz híven további szakmai programok, eszmecserék is várják. November 15-én Attól jó-e a termékdizájn, ha nemzeti színű? címmel rendeznek konferenciát a hazai termékek megjelenésével kapcsolatos jó és kevésbé jó tapasztalatokról, tendenciákról, a fejlődés lehetséges útjairól.

Másnap vetítéssel egybekötött beszélgetés lesz Wladyslaw Plutával, a Krakkói Művészeti Akadémia professzorával, majd november 20-án és 22-én Design Fórumnak ad otthont a Design Terminál.

Forrás: MTI
,