Kollázsokból nyílik kiállítás a Vízivárosi Galériában

Harmincöt képzőművész alkotásaiból Új Kollázsok ’12 címmel kiállítás nyílik szerdán a budapesti Vízivárosi Galériában.

A tárlatot az 1995-ben alakult Magyar Festők Társasága szervezi a galéria támogatásával, a harmincöt kiállító művész zöme a műfaj kiválóságának számít, de új tehetségek és a társaság korábbi tárlatain még nem szerepelt érdemes alkotók is bemutatkoznak – olvasható az MTI-nek elküldött ajánlóban.

Látható lesz mások mellett Mózes Katalin 2007-ben készült Két könyv című kollázsa, az új képek közül pedig Lakner Zsuzsa Köszönjük, hogy nálunk vásárolt című munkája, Tóth Ferencz Paszpartu romlás 1. című képe, Székely Kati Ritmus-részlet című alkotása, valamint Kazinczy Gábor Csalétkek című kollázsa.

A társaság Magyar Kollázs (1910-2004) címmel 400 művet vonultatott fel a magyar kollázs történetét bemutató tárlaton 2004-ben a Győri Képtárban. Azóta ez az első kiállítás az alkotók újabb műveiből.

A Magyar Festők Társasága 15 éves fennállása alatt több mint 100 kiállítást rendezett Magyarországon és külföldön, valamint 45 katalógust adott ki. 1996 óta a társaság rendezi a Szekszárdi Festészeti Triennálét. Céljuk a tagság, valamint a magyar festőművész-társadalom szakmai támogatása, és ezzel együtt a modern kortárs képzőművészet népszerűsítése. A társaság elnöke Kováts Albert Munkácsy-díjas festőművész.

Dokumentálás céljából a kiállítás anyagából katalógust adnak ki Kazinczy Gábor bevezetőjével, a tárlat november 27-ig tart nyitva.

Forrás: MTI