Szakrális utópiák a Duna Múzeumban

Bánfalvy Zoltán, Mújdricza Ferenc és Mújdricza Péter közös kiállítása november 2-től látogatható az esztergomi Duna Múzeum Európai Közép Galériájában.

Az alkotók egyike, Mújdricza Péter így ír a tárlaton látható alkotásokról:

„Szakrális utópiák című kiállításunkon kedves vendégeink láthatnak olyan utópiákat, amelyek már megvalósultak. Olyanokat, amelyek éppen most valósulnak meg. Olyanokat, amelyek talán valamikor megvalósulnak és olyanokat, amelyek soha nem valósulnak meg. Sőt, amelyek talán jobb, ha soha nem is valósulnak meg. De láthatunk a kiállításon olyan utópiákat, amelyeknek nagyon üdvös lenne a megépülésük, de az is lehet, hogy minden erőfeszítésünk kevés ahhoz, hogy megépüljenek. Szakrális utópiáink között láthatnak zarándokhelyeket, templomokat, múzeumokat, temetőkápolnát, emlékhelyeket…

Bemutatkozásunk tervrajzokon, modelleken, fotográfiákon egy-egy spirituális keresztmetszet: mire emlékezünk, miről gondolkozunk, miben reménykedünk a Krisztust követő III. évezred első évtizedeiben.”

A tárlatot 2012. november 23-án, pénteken 17 órakor Szemadám György festőművész zárja majd. A kiállítás november 2-27. között, kedd kivételével minden nap 10-16 óra között tekinthető meg a Duna Múzeumban.

További információ: www.dunamuzeum.hu