Erdélyi turnén a K. V. Társulat

Erdélyi turnéra indul a K. V. Társulat: Gardénia című előadásukkal Tordán és Kolozsváron vendégszerepelnek, a darabot összesen négy alkalommal mutatják be.

Tordán a Ratiu Centrum székháza ad helyszínt az előadásoknak. Kolozsváron az Ecsetgyár (Fabrica de Pensule) Független Kulturális Központban működő Sala Micában, az első kolozsvári független színházban látható a Gardénia. A turné a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jön létre – közölte a társulat az MTI-vel.

A K. V. Társulat 2011. november 26-án tartotta Elzbieta Chowaniec Gardénia című művének bemutatóját a Thália Színház Új Stúdiójában a 10. Kortárs Drámafesztivál nyitó előadásaként.

A darabot, amelyet Magyarországon először tűztek műsorra, Pászt Patrícia fordításában, Pelsőczy Réka rendezésében mutatták be. A nőkről kegyetlenül, mégis szeretettel, sok humorral beszélő produkcióban Urbanovits Krisztina, Száger Zsuzsanna, Bartsch Kata és Spiegl Anna játszik.

A Gardénia egy részleges családtörténet: négy generációnyi nő drámája. Mind a négyen keresik a boldogsághoz vezető utat, miközben végigélik a huszadik század szinte teljes történetét, összetett viszonyaikra is fény derül. Az írónő pontosan tárja elénk a generációk közötti kommunikáció nehézségeit és leszámol minden romantikus képzettel a nőkről. A darabot metsző humor, ugyanakkor mélyről fakadó szeretet hatja át.

Forrás: MTI