Báblátvány – Új kiállítás a Budapest Bábszínházban

A vasárnap nyíló tárlat a színházban az elmúlt tíz évben dolgozó tervezők munkáiból ad válogatást.

Báblátvány címmel új kiállítás nyílik a Budapest Bábszínház Koós Iván Galériájában; a vasárnap nyíló tárlat a színházban az elmúlt tíz évben dolgozó tervezők munkáiból ad válogatást.

Az évadindító premier, a Lúdas Matyi bemutatója napján, vasárnap nyílik a Budapest Bábszínház első kiállítása is. A Balla Margit rendezte, Báblátvány című tárlatot Götz Béla díszlettervező nyitja meg – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írták, a tárlat huszonkét kiállítója között hazai és külföldi, tapasztalt és pályakezdő, a báb műfajában otthonosan mozgó és a területre első alkalommal kiránduló tervezők egyaránt megtalálhatók.

A 2013. február 14-ig látható kiállításon többek között Bagossy Levente (Líra és Epika), Balla Margit (Egy kiállítás képei, Bábpuccs, A szarvaskirály), Boráros Szilárd (Péter Pán, Rozi az égen, Rózsa és Ibolya), Bródy Vera (Mi újság a Futrinka utcában?), Dan Fraticiu (Don Quijote), Gombár Judit (Faust), Grosschmid Erik (Vadhattyúk), Julija Skuratova (Hamuban sült mese, Hárun és a mesék tengere), Kováts Tamás (Egy egér naplója), Lisztopád Krisztina (Pettson és Findusz), Miareczky Edit (Lúdas Matyi), Jaroslav Milfajt (Szentivánéji álom) és Orosz Klaudia (Eszem a gesztenyét, Barackvirág, Szegény Dzsoni és Árnika) munkái tekinthetők meg.

Forrás: MTI