„Egyék, vegyék Luxemburg gofriját!” – édességet neveztek el a miskolci előadásról

A Miskolci Nemzeti Színház és a Gofrim étterem közösen várt minden színház- és gofrirajongót október 11-én, ahol találkozhattak idei évadunk operettjének főszereplőivel és rendezőjével. Az esemény apropója egy különleges együttműködés volt: megszületett a Luxemburg grófja előadás hivatalos gofrija!

© Hajdufi Péter

Sokaknak feltűnhetett, hogy idei évadunk címeinek egy részében megtalálható egy-egy gyümölcs neve. Nos, a Luxemburg grófja nem ezek közé tartozik, viszont ez lett az első színházi előadás, ami saját hivatalos édességet kapott, egy nyelvbotlásból adódó előadásbeli poén után. Történt ugyanis, hogy a jelenetben, amikor Harsányi Attila (Reneé, Luxemburg grófja) el akarja adni frissen örökölt, ám pénzzel nem járó grófi címét, az egyik próba során azt találta mondani, hogy „ki akarja megvenni a luxemburg gofri címemet?” Innentől pedig szinte egyenes út vezetett a fantázianév és az édesség megalkotásához.

© Hajdufi Péter
© Hajdufi Péter

A Gofrim étterem csapata a híres luxemburgi almatortából inspirálódott, mely a kis ország leghíresebb édessége, újragondolva így alkották meg a gofrikülönlegességet, mely a Luxemburg gofrija nevet kapta idei operettünk után.

© Hajdufi Péter
© Hajdufi Péter

Előadásunk rendezője, Rusznyák Gábor, valamint a két főszereplő, Eperjesi Erika és Harsányi Attila mellett Seres Ildikó és Gáspár Tibor tesztelték le először a luxemburgi nyalánkságot, és áldásukat is adták, hiszen nem sok maradt az almás finomságból. Az érdeklődő közönségnek is elnyerte tetszését az új fogás, szinte mindenki Luxemburg gofriját falatozott az étteremben.

© Hajdufi Péter

Jó hír, hogy a Gofrim menüjén mindaddig megtaláljuk az édességet, ameddig az operett műsoron van, így aki ezen a napon lemaradt, ne búsuljon, hiszen ezután is lehetősége lesz megízlelni a Luxemburg grófja hivatalos édességét.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

,