Várfok Galéria – art KARLSRUHE 2020

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Várfok Galéria ismételten részt vesz az art KARLSRUHE 2020 nemzetközi vásáron, ahol a több mint 200 kiállító galéria között ezúttal is a kettes csarnok (Halle 2) E11-es standján mutatja be alkotóit.

A Várfok Galéria standjának idei fénypontja egy különleges válogatás lesz a 98 éves Françoise Gilot műveiből, melyek közül is ritkaságnak számít az 1977-es Keleti város I. Françoise Gilot festészete diadal, életműve az utóbbi évtizedekben fokról fokra került az őt megillető helyre. Számos csatát kellett megvívnia, míg levetkőzve magáról a „Picasso múzsája” címet, a szakma világszerte elsőrangú, önálló művészként ismerte el. Művei ma már a világ legnagyobb múzeumaiban kapnak helyet, a New York-i Metropolitan Museumtól kezdve, a londoni Tate Galleryn át a párizsi Centre Pompidouig. A Várfok Galéria büszke arra, hogy egyedüli európai galériaként személyes kapcsolatot ápol a művésszel és képviseli életművét.

A kapcsolat Rozsda Endrének köszönhetően jött létre, aki közeli barátja volt Gilot-nak és szürrealista művész lévén André Bretonnak is. Az ő sajátos játékos, élettel teli kompozíciói sem hiányozhatnak a galéria idei válogatásából.

Ezen felül számos neves magyar művész alkotásai kerülnek bemutatásra, így aatoth franyo legújabb expresszív, kalligrafikus művei, a sokoldalú művész és performer, Szirtes János 80-as években készített, kuriózumnak számító papírmunkái, Keserü Károly repetitív, meditatív pötty-kompozíciói, valamint Várady Róbert filozofikus képei. A fiatal generációt három, bravúros technikájú művész képviseli: Nemes Anna rendkívül érzékeny, akvarellszerű aktjai, Orr Máté legújabb, szürreális, barokkos kompozíciói és Gaál Kata rendkívül egyedi kollázs- és montázsképei szintén láthatók lesznek.

2020. február 13-16. | Standszám: H2/E11

Kiállított művészek:

franyo aatoth (H/F), GAÁL Kata (H), Françoise GILOT (F/USA), KESERÜ Károly (H), NEMES Anna (H), ORR Máté (H), ROZSDA Endre (F/H), János SZIRTES (H), Róbert VÁRADY (H)

Forrás: Várfok Galéria