Kányádi-est a Kalákával és Bogdán Zsolt színművésszel a Kultúrkúriában

Kaláka együttes pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal, a Magyarországon is filmekből, előadóestjeiről ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen tart egy estet, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.

A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

Bogdán Zsolt az erdélyi színjátszás egyik legkiemelkedőbb tehetségű színművésze. A kétszeres UNITER, és Jászai Mari-díjas Érdemes művészt, a kolozsvári társulat tagját a Kultúrkúria közönsége már megismerhette a nagysikerű …”függök ezen a zord élet-párkányon” c. Ady-est előadójaként.

Az est szerkesztő-rendezője Kőváry Katalin.

A rendezvény a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg.

Jegyár: 4000 Ft

https://www.kulturkuria.hu/content/13/70092/vannak-videkek-a-kalaka-egyuttes-es-bogdan-zsolt-kozos-kanyadi-estje