Izgalmas családi pikniket szervez a Nemzeti Múzeum április utolsó szombatján

A Magyar Nemzeti Múzeum Gyermekparadicsom címen családi pikniket szervez a Múzeumkertben 2024. április 27-én, szombaton. A programokon résztvevő gyermekek és felnőttek megtudhatják többek között, hogy milyen évszázados titkokat rejt a Múzeumkert, milyen játékokat játszottak a „Muziban” 100 évvel ezelőtt a gyerekek, de a Pál utcai fiúk kedvenc játékával, a gojzival is játszhatnak és korzózhatnak pesti kisasszonyokkal a Múzeumkert árnyas fái alatt.

A programok 10 órától indulnak.
A Muzicska – 19. századi játszótérre az 5 évesnél idősebb gyermekeket várjuk családjukkal, akik belecsöppenhetnek a békeidők múzeumkerti gyermekparadicsomába és megismerhetik, mivel játszottak akkoriban a pesti gyerekek a Múzeumkertben.

Igazi különlegességgel, Tűzzománc workshoppal is készülünk, amin egyedi tűzzománc ékszereket készíthetnek a 12 és 18 év közötti gyerekek, fiatalok. A programra külön jegyet kell váltani, és mivel a foglalkozáson a résztvevők száma korlátozott, érdemes hamar lefoglalni a helyeket!

A Kerti titkok családi kincskeresőt a 8. életévét betöltött gyerekeket és a családokat számára ajánljuk. A program során megismerhetik a kert rejtett zugait, a szobrok titkait és körbejárhatják a múzeumkert évszázados eseményeinek különleges helyszíneit. A Képeslap a múltból egy nosztalgiai fotósarok a 19. századból, ahol az érdeklődők felpróbálhatják a 19. századi viseleteket és átélhetik a korszak varázslatos eleganciáját. A Virágoskert egy tárgyalkotó foglalkozás kicsiknek és nagyoknak, amin minden korosztály képviselője részt vehet.

A rejtélyes Pest-Buda nevű programunk nem más, mint egy élő múzeumi nyomozás, ahol a legalább 12 évüket betöltöttek detektívek szerepébe bújhatnak és a városi legendák, titkok és rejtélyek nyomába eredhetnek. Szervezünk egy interaktív játékbemutatót – 8 év felett-, ahol 50-100 évvel ezelőtti kirakók, társasjátékok és plüss állatok várnak felfedezésre. Az Irány a Muzi! fantázianevű programunk egy több turnusban induló családi séta és tárlatvezetés, amin az alsó korhatár 6 év.

A családi pikniken lesz Társasjáték sarok a múzeum saját fejlesztésű népszerű játékaival, amelyek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idejébe és hangulatába repítenek el. A családok és gyerekek játszhatnak az Óriáskirakóval, Mit is kíván a magyar nemzet? kooperatív kártyajátékkal, a Memóriajátékkal, és a Föltámadott a tenger társasjátékkal, amellyel a résztvevők a 19. század szereplőinek bőrébe bújhatnak és részesei lehetnek a forradalmi változásoknak.

Az eseményen megismerhetik a Múzeumkerti Kiskalauz nevű családi felfedező hátizsákunkat is, amelyet a Múzeum boltjában lehet megvásárolni.
 
A családi piknikre a belépő nagyon kedvezményes áron, 800 forintért váltható, amellyel az összes programot kipróbálhatják az érdeklődők, kivéve a Tűzzománc workshopunkat, amire a jegy 3500 Ft-ba kerül.

Programjaink egy része regisztrációköteles, így a részletekért érdemes felkeresni a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján, ahol online is vásárolhatnak jegyeket!

Forrás: MNM

,