Javier Perianes világhírű spanyol zongorista közös hangversenye a Liszt Ferenc Kamarazenekarral

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 2024. április 17-én szerdán, a Zeneakadémián folytatja Beethoven-sorozatát a világhírű spanyol zongorista, Javier Perianes közreműködésével. A bonni születésű mester két zongoraversenyét adják elő, a neves vendégművész hangszere mellől vezényel, a Beethoven-korabeli hagyományok szellemében, ráadásul két egymással merőben ellentétes hangvételű versenyművet hallhat a közönség. Perianes, a bécsi klasszika betetőzőjének szentelt fellépéssorozatában ebben az évadban a C-dúr zongoraversenyt a világ számos jeles zenekarával eljátssza.

Javier Perianes – Fotó: Igor Studio

Javier Perianes

A nemzetközileg elismert spanyol zongoraművész a világ rangos koncerttermeiben léphetett már fel a legnevesebb zenekarok szólistájaként többek között olyan karmesterek oldalán, mint Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Klaus Mäkelä, Gianandrea Noseda vagy Gustavo Gimeno. Az idei szezonban a Sydney-i Szimfonikus Zenekarral folytatja Beethoven-sorozatát, valamint kortárs bemutatók is fűződnek a nevéhez. A vele együttműködő további kamarapartnereket és zenekarokat itt felsorolni lehetetlen lenne.

2012-ben Spanyolország Kulturális Minisztériumától megkapta a Nemzeti Zenei Díjat, 2019-ben pedig a Nemzetközi Klasszikus Zenei Díjak (ICMA) „Az év művésze” címével is büszkélkedhetett.

Liszt Ferenc Kamarazenekar – Jegyvásárlás

Liszt Ferenc Kamarazenekar – Fotó: Kőhidai Szabolcs