Collector’s Selection 2024 – a Resident Art galéria újévi válogatása (nem csak) gyűjtőknek

Január 25-től látogatható a Resident Art galéria legújabb kiállítása, mely a Collector’s Selection címet viseli. A válogatás magas minőségét és az exkluzivitást képviseli, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag gyűjtőknek szólna. Inkább szól a személyes elköteleződésről, hiszen ide csak olyan műveket válogattunk, melyek fontosak számunkra, illetve olyanokat, melyek bármilyen rangos gyűjteményben is megállják a helyüket.

A válogatás három egységre tagolódik. Az elsőben főként a háború utáni absztrakt művészet világhírű alkotóinak grafikái közül válogattunk. Ezek a szitanyomatok és litográfiák korábban nem szerepeltek a magyar műkereskedelemben. Bemutatásukkal lehetőséget adunk a műkedvelőknek és a műgyűjtőknek, hogy a magyar alkotásokat a külföldi irányzatokkal együtt lássák, valamint a gyűjteményeikbe is beemeljenek egy-egy különleges darabot. (művészek: Karel Appel, Fernandez Arman, Max Bill, Corneille, Sandro Chia, Maurice Estève, Luis Feito, François Fiedler, Hans Hartung, André Lanskoy, Antoni Tàpies, Günther Uecker, Wolf Vostell)

Resident Art Collectors Selection, 2024, Fehér László: Kézcsók, 75x104cm, szitanyomat-papír, 2007

A válogatás második egységében a 20. század második felének magyar festészetéből válogattunk. Ezek a művek rangos gyűjteményekből kerültek a kiállítás katalógusába. (művészek: Aknay János, Bak Imre, Barabás Márton, Barabás Zsófi, feLugossy László, Földi Péter, Haász István, Hencze Tamás, Kerekes Gábor, Klimó Károly, Lossonczy Tamás, Mulasics László, Szabados Árpád, Szentgróti Dávid, Szurcsik József, Wahorn András)

Resident-Art Collectors Selection 2024, Barabás Márton: Színes szürkék – Billentyűhinta, 80x100cm, olaj-vászon, 2024

A kiállítás harmadik egysége a Resident Art galéria művészkörének kurrens műveiből áll össze. Itt az újonc, feltörekvő és befutott művészek művei egyaránt megtalálhatók. (művészek: Bánki Ákos, Benkő Barnabás, Braun András, Hortobágyi Endre, Kaszás Konrád, Kondor Attila, Marosi Panni, Márton Enikő, Molnár Sándor, Osnowski Stefan, Ronga Eszter, Stark Attila, Szlávik Barbara, Csekő Andrea, Valkó Gyula, Verebics Ágnes)

A kiállítás katalógusa elérhető itt: https://tinyurl.com/CollectorsSelection2024

A kiállítás megtekinthető szerdán, csütörtökön, pénteken 13-18 óráig, szombaton 10-13 óráig, valamint előzetes egyeztetés alapján a hello@residentart.com e-mail címen.

Helyszín: Resident Art galéria – 1085 Budapest, Horánszky u. 5. I. emelet