A szerelem Szegeden – új kortárs zenés tragikomédia bemutatójára készül a Fém Színház

Murányi Tünde, Pignitzky-Németh Viktória, Hajnal János és Stubnya Béla főszereplésével érkezik március 2-án a Váci utcai független színház évadának egyetlen ősbemutatója. Az előadás ezúttal szakít a megszokott Cziczó-rendezések prózai színházi hagyományaival, ugyanis a FÉM színpadán slágergyanús dalok is megszólalnak a színészek tolmácsolásában.

Hajnal János

Ez egy történet arról, amikor két ötvenes, elvált szülő, akik társadalmilag, politikailag, egzisztenciálisan, komolyságban, bohémságban merőben különbözőek, sikeresen tönkreteszik gyermekeik szerelmét. Manapság sokat hallunk arról, hogy a mai fiatalok mennyire életképtelenek, veszélyben az emberiség jövője ésatöbbi, de arról kevesebb szó esik, hogy a mi korosztályunk, azaz a Kádár-korszak kisiskolásai, a rendszerváltás lelkes fiataljai milyen szülők lettek. Ha hibáznak, miért hibáznak, ha szeretnek, hogyan szeretnek? Ezeket a kérdéseket járja körül ez a kedves, szomorkás előadás. S hogy a prózai színészek popdalokat énekelnek? Annyira bájos tud lenni, ahogy eljátsszák, hogy ők ebben az előadásban popsztárok! – ajánlja darabját Cziczó Attila író-rendező.

Horváth Máté

Pignitzky-Németh Viktória

Stubnya Béla, Cziczó Attila, Murányi Tünde

Egy szerelem lángolását és viszontagságait követhetik végig a Nézők, ami a pesti Körúton kezdődik, majd a szegedi Tisza parton ér véget. Két fiatal, akik a (pop)sztárságról álmodoznak, egy végtelennek tűnő szerelmi kapcsolatban találják magukat, amit aztán sikeresen megpróbál a medrében tartani két ötvenes szülőjük, akik túlbuzgóságukban végül kioltják ezt a szépnek ígérkező idillt, s elválasztják gyermekeiket. Hm. A világ úgy tudja, hogy Kaliforniában érnek véget a szerelmi álmok. Mi, magyarok tudjuk, hogy Szegeden is megtörténnek ilyenek. S ez olyan szép! Egyszer La La Land, máskor Lölöland. Vajon melyik a miénk?

Stubnya Béla, Murányi Tünde

A márciusi előadásokra már megvásárolhatóak a jegyek a FÉM Színház online elérhetőségein.

https://femszinhaz.jegy.hu/program/lololand-149073/