Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektzáró – Vaszary Galéria – MOMŰ

Veszprémmel és a balatoni régióval együtt Balatonfüreden is számtalan kulturális program és fejlesztés zajlott az idei évben. A projektzáró kerekasztal-beszélgetés a két képzőművészeti intézmény, a Vaszary Galéria idei programjait és az újonnan alakult kortárs művészeti gyűjtemény, a Modern Műtár első évét tekinti át.

A Vaszary Galéria idei tárlatai a kortárs képzőművészet két legelismertebb alkotója, Bak Imre és Maurer Dóra munkásságát mutatták be, illetve az idén ötven éve betiltott balatonboglári kápolnaműterem történetét és válogatást az ott kiállított műalkotásokból.

A VEB 2023 támogatásával megvalósult új képzőművészeti kiállítótér, a Modern Műtár, egy rendkívüli kortárs magángyűjteménynek ad otthont az idei évtől Balatonfüred történelmi városrészében.

A kerekasztal-beszélgetésben részt vesznek Nemes Judit és Szöllősi-Nagy András műgyűjtők, Can Togay, a VEB 2023 művészeti és kreatív főtanácsadója, Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Tóbiás Krisztián, a Tempevölgy folyóirat főszerkesztője.

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projektzáró – Vaszary Galéria – MOMŰ

2023. december 28., 17.00 óra

Vaszary Galéria, Balatonfüred

Forrás: Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft.