Müller Péter: Játék az életünk

A Szeretetkönyv és Örömkönyv írója most, életének harmadik fontos szaváról, a Játékról ír.

„Ludus amoris”, ez művének alcíme, mely a keresztény misztika szerint azt jelenti, hogy a világ nem más, mint Isten teremtő játéka. A földi élet nem bűnbeesés és bukás következménye, hanem egy játékos és szerető Teremtő műve. Ez az eredendő, örömteli játékkedv, kivétel nélkül, minden emberben benne van. Ezzel születtünk, és ezt nem szabadna soha elfelejtenünk. 

Müller Péter egész életét a színházban töltötte. 1956 tavaszától a mai napig. Ott szerezte legmélyebb szellemi és lelki tapasztalatait, amelyekről ebben a könyvében mesél, és ezeket szeretné elmondani az olvasóinak. Arra biztat, hogy sorsunkat ne gondterhelten és szorongva éljük, hanem önfeledt örömmel játszva. Földi létünk nem egy komor és szigorú sorsfeladat. Nem nyomasztó nehézségek és fájdalmas emlékek sorozata, hanem játék. Ennek a módját kell megtalálni a hétköznapi sorshelyzetekben, a születéstől egészen a végső búcsúzásig. Ezt az őstitkot, hogy játék az életünk, gyermekkorunkban még tudjuk, csak a körülmények nyomására elfelejtjük.

A szerző reméli, hogy sikerül az olvasóinak átadni azt derűs, harmonikus és játékos életszemléletet, amivel az életét éli, és amiből ez a könyv is született.

https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/mitologia-vallas/jatek-az-eletunk