Vándorló Otthonunk

Különleges kiállításnak ad otthont a Képező Galéria november 17. és december 8. között. A Vándorló Otthonunk című kiállítás 12 művész perspektíváján keresztül mutatja be az otthont jelentő fizikai és metafizikai teret, a benne rejlő közösségeket, történeteket és rituálékat, miközben az alkotások a képzőművészet tradicionális eszközei mellett az alkalmazott művészetek is megjelennek a kiállítótérben.

A kiállítás az ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökség szervezésében és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre, és a december 1-3. között megrendezésre kerülő Art Weekend Budapest programsorozat egyik állomása.

„A köznyelvben sokszor egy geográfiailag behatárolható térként tekintünk az otthonra, ám e szó ugyanúgy jelenthet akár egy közösséget, amely időt és teret ad gondolataink kiteljesítésére, azok újragondolására, ahol tapasztalatokat és tanácsokat cserélünk, történeteket mesélünk, tanítunk, tanulunk, gyógyítunk, gyógyulunk. Itt találhatjuk meg a belső terünkhöz vezető utat is, melyben kapcsolatot teremthetünk önmagunk személyes történelmével” – mondta el a kiállítás kurátora, Járai Anna.

A Keleti Károly utcai Képező Galériában megrendezett Vándorló Otthonunk című kiállítás november 17. és december 9. között várja az érdeklődőket. November 21-én 17 órakor magyar nyelvű tárlatvezetés lesz, de a kurátori tárlatvezetések és művészetpedagógiai foglalkozások mellett további izgalmas programok is kísérik a kiállítást, többek között egy tetováló “flash” esemény és egy pop-up vásár. Ezen programok a műalkotásokkal és a művészekkel való diskurzus mellett arra is ösztönzik a látogatókat, hogy maguk is a kiállítás részévé váljanak.

A Vándorló Otthonunk 12 kiállító művésze: DARAB Zsuzsa, GÖNCZ Eliza, JANUSKÓ Klaudia, JÁRAI Anna, NAGY Veronika, NÉNYEI Lujza, NYITRAI Szilvia, SCHMIDT Antal, SIBITKA Anna, SZÉKELY Nadin, TÓTI Zora, ZOMBORI Dóra

Forrás: Vándorló Otthonunk

, ,