Decemberben a Magyar Nemzeti Múzeum és az URBAN Édesipari Kft. közös ünnepi akciót indít!

Várjuk azoknak a szervezeteknek, alapítványoknak a jelentkezését, akik rászoruló gyermekekkel (7-14 év) foglalkoznak és akik szívesen vennének részt múzeumi tárlatvezetéseken, vagy kincskeresőprogramokon választható témakörökben.

A Nemzeti Múzeum partnere az akcióban az Urban Édesipari Kft., amely több 40 éve készít saját receptúra szerint többek között nápolyikat, teasüteményeket, parányokat, és jelenleg a legnagyobb magyar tulajdonú édesipari vállalat.

A Múzeum minél több gyermeket szeretne vendégül látni december 1. és december 20. között, ajándék édességcsomaggal és játékos, szórakoztató és egyben ismeretterjesztő programokkal.

Aki szívesen csatlakozna a Nemzeti Múzeum karácsonyi akciójához, november 22-ig jelentkezzen a tarlatv@mnm.hu címen.

A jelentkezésnél kérjük feltüntetni, hogy melyik programra, és hány fővel szeretnének jelentkezni.

Tárlatvezetések témái:

A Magyar Királyság fénykora: a középkor: Milyen volt az élet az Árpád-korban? Mit tudunk Hunyadi Mátyás uralkodásáról? Hogyan érkezett meg a reneszánsz a magyar területekre? Ismerje meg a múzeum kiállításait az államalapítástól az ország három részre szakadásáig.

A török kori Magyarország: Mesés kincsek, finom fűszerek, selymes ruhák, izgalmas párviadalok… Ismerje meg a végek életét, a korszakot irányító, nagyhatalmú személyeket és a fordulatos eseményeket! A mohácsi csatától egészen Buda visszafoglalásáig kalauzoljuk a látogatókat állandó kiállításunkban.

Római Lapidárium: Milyen történeteket mesélnek a római kövek? Orpheusz miért járt az alvilágban? Mit gondoltak az alvilágról a pannóniaiak? Milyen szokásai voltak a Pannóniában élőknek? Tárlatvezetésünk során a római mindennapokba kalauzoljuk el az érdeklődőket.

Kutatófüzetekkel kincskeresés témái:

Ókori hősök kutatófüzet: Felfedezd fel a Seuso-kincs egyik csodálatos tálján keresztül Akhilleusz, az ókori görög hős történetét és a görög-római hősök mindennapjairól. – 7-10 éveseknek

20. századi felfedezőlapok: A 20. század viharos eseményeinek megértését elősegítő, egyben a kiállítás ikonikus tárgyait közelebb hozó kaland. – 13-14 éveseknek
A tárlatvezetések minden kedden és pénteken 10.00-tól választhatók. Egy csoport létszáma max 30 fő. A vezetések a szabad helyek függvényében alakulnak.
A csoportok az utazásukhoz ingyenes vasúti kedvezményt is igényelhetnek, ennek menete megtalálható a honlapunkon:

VASÚTI KEDVEZMÉNY

December 9-én 10 és 14 óra között Csengőszó – Adventi családi nap a Magyar Nemzeti Múzeumban!

Mitől lesz teljes a karácsony? Csengőszó, szaloncukor, mézeskalács illat és a meglepetés öröme… A családi napon mindenki elmerülhet el a századforduló karácsonyi hangulatában és készülhet velünk az ünnepre!
Részletek hamarosan.

, ,