A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében színes programokkal teli családi nap a Magyar Nemzeti Múzeumban

Egész napos programokkal várjuk a családokat 2023. november 3-án, pénteken az országos múzeumi rendezvénysorozat keretein belül. A Múzeumok Őszi Fesztiválja már javában zajlik, a Nemzeti Múzeum eddig régészeti és szakmai programokat, illetve kulisszatitkokat bemutató programokat is kínált, és most az őszi szünet vége előtt a gyerekek és a felnőttek számára egy izgalmas programcsomagot állítottunk össze, amely egyszerre aktív pihenés és szellemi feltöltődés is!

A családi nap délelőtt 10 órakor kezdődik az Ősi kincsek nyomában című családi kincskereső programmal, amelyen a Kárpát-medence több ezer éves történelmét egy közös csapatjáték keretében fedezhetik fel a résztvevők. A kincskereső feladatlapokkal a családok önállóan járhatják végig a Múzeum régészeti kiállítását egészen 14 óráig.

11 órától a nagy sikerű A fejedelemasszony három kívánsága című élő múzeumi programmal várjuk a családokat, gyerekeket egy időutazásra, amely során az ország három legtávolabbi szegletéből kell összegyűjteni a legértékesebb kincseket.

A Poncolj velünk! című programunkra azokat a gyermekeket várjuk, akik kézügyességüket szeretnék kipróbálni, hiszen a foglalkozás során lehetőség nyílik a honfoglalás kori tárgyak megismerésére, és a „poncolás” technikájának kipróbálására. A foglalkozáson résztvevők 10. századi tárgyakon megjelenő ábrázolásokat készíthetnek el, rekonstruálva az akkori fémművesség egyes elemeit. A programra 10-től 13 óráig óránként lehet regisztrálni.

Természetesen az interaktív bemutató sem hiányozhat a programkínálatból. A pattintott kőeszközök készítésének rejtelmeibe Dr. Lengyel György, a kőeszközök egyik hazai specialistája vezeti be a látogatókat, melyen 10-től 13 óráig, félóránként vehetnek részt a látogatók.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját 2006 óta minden évben megrendezik, amelyhez fővárosi és vidéki múzeumok egyaránt csatlakoznak programjaikkal. Az országos rendezvénysorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik, ezen belül is kiemelt figyelemmel a természettudományok és a múzeum kapcsolódási pontjaira, valamint a tudományos eredmények hiteles kommunikációjára. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700-féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Az esemény részleteiről a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján, az mnm.hu-n olvashatnak az érdeklődők. A családi napra a belépő 800 Ft/fő. A kincskereső program kivételével az egyes programok létszáma korlátozott, így külön regisztráció javasolt. Regisztrálni a muzeumpedagogia@mnm.hu email-címen lehet.

,